5 tools om je website snelheid te verhogen

Je hebt je website opgebouwd, maar plotseling realiseer je dat de laadtijden slecht zijn en dat je dus mogelijk potentiële klanten wegduwt. Zonder veel of geen geld uit te geven, geven we 5 goede tools mee die je websitesnelheid kunnen verbeteren.
5 tools om je website snelheid te verhogen

Al deze tools hebben hun voor- en nadelen, dus zorg ervoor dat je ze allemaal gebruikt voor het beste resultaat.

GTmetrix
GTmetrix is een gratis tool ontworpen om de laadsnelheid van je website te testen. Het maakt gebruik van de prestaties en de structuur van je site om te bepalen welk GTmetrix-cijfer je website zal krijgen. Bovendien geeft het aanbevelingen over hoe eventuele problemen op te lossen.

Voordelen:

 • Heeft een geweldige waterval functie om uit te splitsen wat de oorzaak van de problemen op uw website.
 • Toont je welke afbeeldingen geoptimaliseerd moeten worden.
 • Gaat tot in detail in op welke onderdelen verbeterd moeten worden.

Nadelen:

 • Heeft een betaald plan voor extra functies zoals PDF-rapporten.

PageSpeed Insights
PageSpeed Insights analyseert de inhoud van een webpagina en genereert vervolgens suggesties om die pagina sneller te maken. PageSpeed Insights (PSI) van Google geeft je aanbevelingen over hoe je de prestaties van een website op zowel mobiele als desktopapparaten kunt verbeteren. Als u GTMetrix gebruikt als enige tool om de snelheid van uw website te evalueren, raden wij je sterk aan om ook Page Insights te gebruiken voor een gevarieerde analyse.

Voordelen:

 • Kijk of je slaagt voor Google’s Core Web Vitals.
 • Kritischer dan de meeste alternatieven.
 • Het is gratis.

Nadelen:

 • Toont niet hoe je bepaalde elementen kan optimaliseren.

TinyJPG
TinyJPG maakt je JPEG-bestanden kleiner, zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit. Elke geüploade afbeelding wordt geanalyseerd en geoptimaliseerd voor de hoogste beeldkwaliteit terwijl de bestandsgrootte wordt gereduceerd. Het is perfect voor webdesigners die schijfruimte willen besparen en de laadtijd willen versnellen.

Voordelen:

 • Super makkelijk te begrijpen en gratis.

CSS Minifier
Als je zelf een website maakt zijn er altijd extra manieren om ruimte te besparen en laadtijden te verbeteren. CSS minifier tools kunnen een goede manier zijn om dat te doen. Het is eenvoudig te gebruiken en heeft ook alternatieven voor zaken als JavaScript.

Voordelen:

 • Bespaart een redelijke hoeveelheid ruimte en verbetert de snelheid van je website.

Nadelen:

 • Moeilijker te debuggen.

W3 Totale Cache
W3 Total Cache, ook bekend als W3TC, verbetert de zoekmachine optimalisatie en gebruikerservaring van je website door de website prestaties te verbeteren en laadtijden te verminderen door CDN’s en de laatste best practices te integreren.

Voordelen:

 • Heeft een grote hoeveelheid opties, perfect voor website ontwikkelaars die een grote mate van maatwerk nodig hebben voor hun behoeften.

Nadelen:

 • Zoals alle plugins, kunnen er bugs in zitten.

Project bespreken?

Contacteer Digital Plus als je meer wil weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf, of als we je kunnen helpen met een project.

Wij creëeren online succes

Al meer dan 10 jaar ondersteunen wij groeiende bedrijven met hun online campagnes.

Wil je hoger scoren in Google, meer interactie op social of een nieuwe website? Neem dan contact op met Niels van Digital Plus & leg snel een afspraak vast.