Kies niet voor goedkope of gratis WordPress hosting

Goedkope of gratis WordPress hosting is altijd aantrekkelijk voor een nieuwe website, vooral wanneer je je niet bewust bent van de omvang van het project waar je aan bezig bent.
Kies niet voor goedkope of gratis WordPress hosting

WordPress is het go-to content management systeem; begrijpelijkerwijs, er zijn veel goedkope hosting opties beschikbaar. Echter, goedkoop komt altijd met een prijs. Hier is onze lijst van redenen om goedkope WordPress hosting te vermijden.

Klantenondersteuning
Een van de meest gunstige redenen om met een correcte hosting provider in zee te gaan is de kwaliteit van de klantenservice. Iedereen weet dat WordPress problemen kan hebben als het gaat om ongeteste plugins of zelfs eenvoudige optimalisatieproblemen die de website doen crashen. Deze problemen zijn niet beperkt tot een bepaald type website, maar voor iedereen die WordPress gebruikt.

Het is dus van cruciaal belang om een uitstekend support team te hebben om je te helpen wanneer je iets aan de server-kant moet oplossen, vooral als je kennis niet die van een expert is. Uitstekende klantenservice teams helpen de website voor je te herstellen en geven je tips om dezelfde problemen in de toekomst te vermijden.

Server onderhoud
Een ander gevaar van goedkope WordPress hosting is het gebrek aan onderhoud aan de server-kant of nog erger, overbelaste servers. Met veel van de goedkope opties, is het doel om je goedkoop te lokken, en later duurdere pakketten te verkopen. Dus in sommige gevallen zijn de problemen met de goedkope versie, eigenlijk niet reëel. Deze problemen geven de hosting provider een optie om up-sell naar een duurdere versie die het probleem elimineert.

Veiligheid bedreigingen
De meeste goede hosting providers investeren in hun servers en platform beveiliging, wat betekent dat de back-end toegang tot je website is tussen jou en hen is. Beveiliging is een groot probleem als het gaat om goedkope hosting. In 2015 werd de populaire webhostprovider 000webhost gehackt, wat betekende dat dertien miljoen klanten werden blootgesteld aan hackers. Dit soort beveiligingsfouten kan iedereen overkomen, maar ze komen eerder voor bij goedkope hosts, waarvan de beveiligingsmaatregelen niet afdoende zijn.

Schijfgebruik en bezoekerslimieten
De limieten ingesteld door hosting providers lijken vrij voor de hand liggend. Wanneer iemand een website lanceert, komen de grenzen niet eens in je op. Echter, op een dag lijk je een goede instroom van verkeer te hebben, en plotseling gaat je website offline. Je hebt geen schijfruimte meer, en je provider wil je website niet meer live houden. Met correcte hosting providers, ga je veel grotere limieten hebben, en zelfs als je zonder komt te zitten, zal de meerderheid van hen over gaan naar een hogere limiet tegen een extra vergoeding, wat betekent dat je website nooit offline zal gaan.

Back-ups
We denken er niet graag over na, maar back-ups zijn essentieel voor elke website. Dagelijkse back-ups kunnen je website redden en daarom is het noodzakelijk om te beseffen dat je uiteindelijk in grote problemen zal komen als je er geen hebt. Wij raden dagelijkse back-ups aan; dus als je provider dat niet aanbiedt, kan je het beste ergens anders gaan zoeken. Back-ups zijn over het algemeen niet inbegrepen bij goedkope WordPress hosting, wat het onze laatste reden maakt om ze te vermijden.

Project bespreken?

Contacteer Digital Plus als je meer wil weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf, of als we je kunnen helpen met een project.

Wij creëeren online succes

Al meer dan 10 jaar ondersteunen wij groeiende bedrijven met hun online campagnes.

Wil je hoger scoren in Google, meer interactie op social of een nieuwe website? Neem dan contact op met Niels van Digital Plus & leg snel een afspraak vast.