Top 5 oorzaken van een trage website

Website snelheid speelt een cruciale rol als het gaat om de prestaties van de website en de groei van de website. Het beïnvloedt verschillende statistieken, waaronder SEO en conversieratio. In de wereld van vandaag waar Google duidelijk heeft verklaard dat de laadtijd van websites een impact heeft op de zoekresultaten, richt iedereen zich op deze statistiek.
Top 5 oorzaken van een trage website

Het hebben van een trage website is tegenwoordig voor veel mensen een nachtmerrie. Een enorme laadtijd betekent dat je in feite 50% van je klanten verliest. Niemand houdt immers van surfen op een website die traag is.

1. Trage webhosting

Websites kunnen traag laden vanwege serverproblemen. Een server is als een generator, hij slaapt voordat iemand op de website klikt en begint dan te laden als een auto met een sleutel in de ontsteking. Dit gebeurt doordat de browser jouw server laat weten dat deze de websitegegevens moet indienen om de site te laden. Als de server een uitdaging heeft, duurt het langer dan gemiddeld.

Enkele van de redenen voor het hebben van een trage server zijn:

Je hebt een gratis server
Je gebruikt een slechte service met slechte ondersteuning
Je hebt veel verkeer en het is tijd om je server bij te werken

2. Geen cache geïnstalleerd

Tegenwoordig zijn de meeste webpagina’s interactief, wat inhoudt dat ze putten uit een kennisbron, de getrokken details in modellen invoeren en deze voor jou serveren. Dit gebeurt elke keer dat iemand een pagina van de website opvraagt, en de tijd die daarvoor nodig is, is afhankelijk van de effectiviteit van de code en de capaciteit van bepaalde servers.

Zie het op deze manier, het is alsof je een visitekaartje tekent of het afdrukt wanneer iemand erom vraagt. Ondertussen heb je het met cache al afgedrukt en in je systeem opgeslagen. Dus als iemand om een ​​visitekaartje vraagt, deel je het gewoon uit.

3. Grote mediabestanden

Herinner je je de oude dagen van de inbelverbinding via internet? Een grote foto zou een minuut nodig hebben om te laden, beetje bij beetje! Na breedband zijn de omstandigheden veranderd, maar de basisregel geldt altijd.

De server bevat informatie, tekst en afbeeldingen. Dit is alsof onze klant de inventaris van achteren opneemt. Het is gemakkelijk als je er zo over nadenkt. Het kan langer duren voordat grote, omvangrijke goederen worden afgeleverd.

Het laden van een grote foto kan lang duren. Als je veel grote afbeeldingen op uw website hebt, voeg je extra tijd toe voor het laden van elk bestand. Het bestandsformaat is hier ook relevant. Browsers kunnen JPG-, PNG- en GIF-bestanden gemakkelijk en netjes laden. Sterke formaten zoals TIFF en BMP kunnen echter grote bits verbruiken tijdens het laden. Vermijd ze!

4. Veel plug-ins op WordPress

WordPress ondersteunt meer dan 27% van alle websites. Op WordPress kunnen we verschillende plug-ins installeren om de functionaliteit van de website te verbeteren. Met macht komen echter verantwoordelijkheden. Ik bedoel, met plug-ins komen dikke regels codes.

Te veel plug-ins – of zelfs een paar zeer zware – zullen je website naar beneden slepen en slechte resultaten veroorzaken. Het is verstandig om plug-ins die je niet gebruikt alsnog te verwijderen om de kans dat dit zich voordoet te verkleinen.

Sommige plug-ins kunnen zelfs conflicteren met het cachen van de pagina’s van uw web. Als je een add-on voor Proxy Cache Purge gebruikt, kan je beslissen welke plug-ins het probleem veroorzaken door naar Proxy Cache > Check Caching te gaan.

5. Serverlocatie

Als je ooit een interlokaal gesprek hebt gevoerd, besef je dat het langer duurt om de verbinding tot stand te brengen. Dat is hoe de informatie er fysiek heen moet vliegen. De gegevens worden verzonden via kabels en satellieten.

Er gebeurt iets gelijkaardigs met een websiteklik. Je geeft een reactie aan de server als je op een website drukt. Je belt om het te laden.

Veronderstel dat de server in New York is. Nadat je vanuit Tokio op je website hebt geklikt, moet de informatie helemaal over de Stille Oceaan vliegen. De browser moet het verzoek doen. En de gegevens moeten terug over de oceaan vliegen om ze op het apparaat van de bezoeker te laden.

Gegevens zijn snel. Maar dit is geen magie. Veel hostingbedrijven hosten gegevens op meerdere locaties. Het is essentieel om je vereisten te kiezen en te kiezen voor het hostingbedrijf dat het beste bij jou en de meeste van jouw doelgroep past.

Een snelle website maken is eenvoudig

Met Digital Plus is het een stuk eenvoudiger om snellere websites te maken. Handige websites zijn snel en het merendeel van de websites die we ontwerpen laadt binnen 2 seconden.

Project bespreken?

Contacteer Digital Plus als je meer wil weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf, of als we je kunnen helpen met een project.

Wij creëeren online succes

Al meer dan 10 jaar ondersteunen wij groeiende bedrijven met hun online campagnes.

Wil je hoger scoren in Google, meer interactie op social of een nieuwe website? Neem dan contact op met Niels van Digital Plus & leg snel een afspraak vast.