Jouw bedrijf laten groeien met Search Engine Optimization

Meer bezoekers naar je website met zoekmachine optimalisatie (SEO)? Onze SEO specialisten optimaliseren jouw website om de online vindbaarheid te verbeteren. Hogere posities in zoekmachines zoals Google voor zoekwoorden die jouw potentiële klant echt gebruikt. Zo realiseren we meer leads en omzet om jouw bedrijf online te laten groeien.
 
Zoekmachine optimalisatie is een duurzame investering.
Een top positie kan jaren renderen.

Succesvol hoger scoren in Google

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het optimaliseren van een website om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google. Het doel van SEO is het vergroten van de hoeveelheid en kwaliteit van bezoekers naar een website via de organische zoekresultaten.

Waarom is het inzetten van zoekmachine optimalisatie belangrijk?
Meer dan 80% van bezoeken aan websites begint bij een zoekmachine. Het aantal klikken op organische zoekresultaten ligt vele malen hoger dan bij betaalde zoekresultaten. Daarnaast zijn klikken op organische resultaten gratis. Bij Google Ads wordt per klik op een advertentie betaald.

Hoe kan ik hoger in Google komen?
Zorg voor een sterke technische basis, een prima gebruikerservaring, een goede online reputatie (offpage SEO) en unieke content. Deze factoren zorgen ervoor dat je goed scoort in de organische zoekresultaten.

Om jouw concurrenten te verslaan, moet je ervoor zorgen dat jouw bedrijf mee is met de ontwikkelingen van zoekmachines. Dit is een lange termijn proces, dat veel tijd en kennis vergt, waardoor veel bedrijven SEO uitbesteden.

De SEO campagne
Elke SEO campagne is maatwerk. Daarom brengen we de huidige situatie van jouw bedrijf in kaart. Dit doen we aan de hand van de volgende analyses:

  • Zoekwoordenonderzoek: om te onderzoeken hoe potentiële klanten naar jouw diensten of producten op zoek gaan. Op deze manier kunnen we ook achterhalen of de content op jouw website aansluit bij het zoekgedrag van jouw doelgroep.
  • Technische optimalisatie: we brengen in kaart of Google de website goed kan lezen (crawlen) en indexeren. Door technische SEO in te zetten zorgen we dat jouw website of webshop een sterke technische basis heeft.
  • On-page optimalisatie: met on-page SEO onderzoeken we of de pagina’s van jouw website of webshop goed zijn ingericht. Ook kijken of we of de doelen op de pagina’s duidelijk zijn.
  • Off-page optimalisatie: het in kaart brengen van de online reputatie van jouw bedrijf en diensten. Hierbij is te denken aan inkomende links en reviews. Daarnaast identificeren we mogelijke kansen om jouw reputatie verder te verbeteren.
  • Usability analyse: hierbij onderzoeken we technische SEO aspecten die te maken hebben met het gebruiksgemak van de website. Bijvoorbeeld of de website goed werkt op mobiele apparaten en of de laadtijd van de website niet te langzaam is.
  • Lokaal: als het voor jouw bedrijf relevant is onderzoeken we ook de mogelijkheden op het gebied van lokale SEO. Hierbij denken we dan vooral aan het optimaliseren van Google My Business of lokale targeting.

SEO campagne meten
Na het uitvoeren van de analyses hebben wij inzicht in de opportuniteiten en hindernissen voor jouw website. Om de SEO campagne goed te kunnen meten, is het van belang dat de juiste tools worden ingesteld. Hiervoor zorgen we dat onder andere Google Search Console en Google Analytics goed worden ingesteld.

SEO strategie
In maandelijkse taken gaan we aan de slag met het verhelpen van hindernissen en verbeteren van jouw website. Daarnaast zullen wij de campagne optimaliseren en inspelen op kansen om meer groei in organisch verkeer te realiseren.

 

Daag je ons uit met jouw project?

Contact opnemen