Jouw bedrijf laten groeien met social media

De verschillende social media kanalen zijn ideaal om jouw content onder de aandacht te brengen. Door je contentmarketing goed in te zetten en daarbij je plan naadloos laat aansluiten bij het social media gebruik, ben jij aanwezig op die momenten waarop je (potentiële) klanten naar je zoeken.

Er komen steeds meer social media kanalen bij. En dat is gunstig. Dit betekent dat je in je marketingplan een gedegen keuze kan maken waarop je aanwezig bent en welke kanalen je bewust (niet) gebruikt.

 
Het tijdperk van sociale media is pas net begonnen,
en de behoefte aan sociale media in het bedrijfsleven zal
alleen maar groter worden na verloop van tijd.
facebook post zoets
facebook post house of feet
facebook post becode

Succesvol posten op social media

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om actief te zijn op social media. Hieronder lijsten we de belangrijkste kanalen op.

Facebook
Facebook is in België het grootste social media kanaal. Hierdoor weet je ook direct waarom dit kanaal onmisbaar is voor jouw social media strategie. Je kunt als bedrijf erg simpel een Facebook account aanmaken en binnen enkele minuten heb je al een account.

LinkedIn
LinkedIn kent in België bijna 3 miljoen gebruikers en is daarmee een belangrijk social media kanaal. LinkedIn is vooral gericht op de zakelijke markt en kent persoonlijke- en bedrijfspagina’s. Op persoonlijke pagina’s zet je jouw eigen zakelijke kant en laat je jouw behaalde certificaten en scholing zien. Als bedrijf kun je alledaagse berichten plaatsen die je ook op andere social media kanalen plaatst.

Instagram
Instagram is een sterk groeiend social mediakanaal en heeft in België ruim 4 miljoen gebruikers. Het kanaal wordt vooral gebruikt door jongeren en bedrijven. Bedrijven gebruiken Instagram om naamsbekendheid te creëren. Instagram wordt vooral gebruikt om foto’s/video’s te plaatsen. Hierbij wordt vaak een korte tekst geplaatst die iets over de foto zegt. Hierdoor is het belangrijk om afbeeldingen te plaatsen die aanspreken.

YouTube
YouTube is met ruim 7 miljoen gebruikers het op één na meest gebruikte social mediakanaal. YouTube wordt gebruikt om video’s te plaatsen en bedrijven gebruiken het om naamsbekendheid te creëren. Je kan YouTube als bedrijf gebruiken om video’s op te zetten waarnaar gelinkt wordt vanuit de website. Daarnaast kan een YouTube video met veel waarde viraal gaan en een grote groep bereiken. Hierdoor kun je gratis een grote groep mensen bereiken en veel naamsbekendheid creëren.

 

Daag je ons uit met jouw project?

Contact opnemen